Praca zespołowa to paliwo, które pozwala zwykłym ludziom na osiąganie niezwykłych rezultatów.

Andrew Carnegie

Emilia Lipińska – prezes Fundacji Dwa Ognie

Z wykształcenia jestem magistrem pedagogiki i animatorką kultury, zawodowo związana z Centrum Spotkań Kultur, a poza tym kochającą mamą dwójki dzieci. W wolnym czasie jestem osobą czynnie zaangażowaną w działania na rzecz mieszkańców Lublina. Od 2014 roku z powodzeniem prowadzę Fundacje Dwa Ognie.

Agnieszka Studnicka-Siuda – koordynator kampanii społecznej #ZARAZ Jak z tym walczyć?

Z wykształcenia jestem pedagogiem przedszkolnym i wczesnoszkolnym oraz pedagogiem specjalnym stale podnoszącym swoje kwalifikacje. W przyszłości chciałabym związać się zawodowo z edukacją dzieci. Od kilku lat prowadzę szkolenia i warsztaty w banku. Prywatnie jestem szczęśliwą mężatką i  mamą dwójki synów.  W Fundacji jestem najkrócej ale nie boję się wyzwań i chętnie podejmuje się nowych zadań. Wolontariat w Fundacji daje szerokie możliwość na poznanie i odkrywanie nowych umiejętności.

Moim marzeniem jest stworzenie miejsca dla rodzin z dziećmi gdzie odnajdą przestrzeń dla swoich pasji, odkryją radość ze wspólnie spędzonego czasu. Miejsca gdzie rodzice czy dziadkowie będą mieli możliwość pokazania swoim dzieciom, wnukom zapomniane już umiejętności.

Sylwia Kusyk

Cześć. Jestem Sylwia. Uzyskałam tytuł magistra na UMCS w Lublinie – skończyłam pedagogikę opiekuńczo – wychowawczą z terapia pedagogiczną. Z Fundacją Dwa  Ognie jestem związana od 2014 roku -czyli od początku jej działalności. Animuję dzieciom czas, przypominając stare, sprawdzone zabawy podwórkowe. Sprawia mi to niesamowitą frajdę i satysfakcję. Na co dzień pracuje w Miejskim Zespole Żłobków w Lublinie. Praca z dziećmi jest moją pasją, każda animacja stanowi wyzwanie, a  uśmiech dziecka udowadnia, że naprawdę warto zaangażować się w działania Fundacji. Prywatnie cechuje mnie nietuzinkowy śmiech, uwielbiam zarażać innych pozytywną energią. Kocham muzykę z lat 80, 90-tych, filmy z udziałem Jacha Nicolsona, oparte na faktach, zmuszające do myślenia oraz ekranizacje książek. Interesuje mnie psychologia i zagadnienia związane z integracja sensoryczną. Nie mogę żyć bez kawy J. W wolnych chwilach zatracam się w  czytaniu papierowych wersji  książek obyczajowych i sensacyjnych, zwłaszcza tych opartych na prawdziwych historiach. Fascynuje mnie sport – piłka nożna i żużel. Lubię pływać i jeździć na rowerze. Uwielbiam pisać – wykorzystuję tę umiejętność, prowadząc profil fundacji na fb. Moim marzeniem jest wydać książkę i stworzenie ciepłej, przytulnej kawiarenki.

Monika Kozioł

Z wykształcenia – planista przestrzenny, zawodowo – pracownik administracyjny, z zainteresowania – młodszy specjalista ds.ksiegowo-kadrowych. Od 2015 roku w fundacji podejmuję zadania organizacyjno-kadrowe.
W Fundacji podoba mi się jej misja, przypominanie dawnych gier i zabaw oraz ludzie – dążąca do celu i wytrwała
Prezes oraz w pełni zaangażowani, radośni animatorzy. Nawet udało im się wyrwać mnie zza biurka i zachęcić do animacji. To nie lada wyczyn!
Prywatnie – cenię czas spędzony z rodziną, lubię usiąść z dobrą książką na balkonie oraz uwielbiam białą kawę i Bieszczady.